Er zit een ei in je haar

Ik hou wel van een experimentje. En van de natuur. Daarom smeerde ik een ei in mijn haar.

(En dat alles voor een schoolproject.)

Ik heb het zolang mogelijk uitgesteld maar moet er toch echt aan geloven. Vriendin Christel waste haar haar al met cola, dan moet ik toch zeker ook mijn haar met ei durven te wassen? Ik vond het maar een vies idee, gele drab in je haar zónder de kauwgomballengeur van mijn vertrouwde Aussie conditioner. Dan bedenk ik me: het is maar een ei. Iets dat ik elke dag graag tot me neem: gekookt, gebakken of door bananenbrood. En nu voed ik mijn haar ermee.
Hoe doen we dat?
In het boek ‘Oma weet raad’ wordt een ei-maskertje ook al aangeraden bij dof haar. Komt dat even goed uit, mijn lokken kunnen wel wat glans gebruiken. Ik klop een ei in een kommetje en dat neem ik mee naar de badkamer. Ik maak mijn haar eerst nat, alle chemische resten moeten eruit. Dan smeer ik het ei erin. Dat gaat iets lastiger dan zo’n vet haarmasker, een ei is immers veel natter. Blegh, gele klodders druppelen uit mijn lokken, op de wastafel en de badkamertegels. Als ik het mengsel er na vijftien minuutjes uitspoel, zie ik niets geels naar het afvoerputje stromen. Het zal er toch wel uit gaan?
Schwung
Op aanraden van oma borstel ik het na het afdrogen zachtjes door. Het resultaat mag er wezen. Mijn lokken vallen weelderig, geheel in stijl van het bohemien bloesje dat ik aanheb. Hangen mijn manen soms slap langs mijn gezicht, nu hebben ze lekker veel schwung. Ook voelen ze zacht aan. Er is geen kauwgomballengeur maar ook geen stank. Score!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s