Preview: Interview Shaholly Ayers

In Real kun je alles lezen over diversiteit en powervrouwen. Één van de dames die we spraken was Shaholly Ayers. Lees hier alvast een preview van het interview!

Geboren zonder rechteronderarm en een droom om model te worden. Agency’s wezen het Amerikaanse model keer op keer af, maar ze bleef knocken om model te worden en dat lukte in Hawaï. Bijna twee jaar geleden scoorde ze een shoot voor Nordstrom die zorgde voor haar doorbraak. Shaholly is niet alleen succesvol mannequin, maar ook een rolmodel voor alle vrouwen met een beperking.

“Als kind had ik nooit problemen met mijn lichaam, dat kwam pas in de puberteit. Toen werd ik meer bewust van hoe ik er­uit zag. Ik droeg altijd T-shirts waarbij je niet goed kon zien dat ik geen rechteronderarm had. Het heeft heel lang geduurd voordat ik me goed voelde in mijn eigen lichaam. Ik wilde niet langer andere mensen pleasen. Ik besloot om me niks meer van negatieve personen aan te trekken en concludeerde dat ik hart­stikke knap ben! Zo leerde ik om van mezelf te houden om wie ik ben.”

11233787_955318407841903_5171802601787222383_n

Verder kijken dan het uiterlijk

“Mijn jeugd was geweldig. Er waren kinderen die nieuwsgie­rig naar me waren, maar zij waren nooit onaardig. De ‘mooie’ meisjes daarentegen waren altijd gemeen tegen me, maar dat maakte me niet uit. Ik kan me herinneren dat één van die mei­den een keer naar me keek en zei: ‘Ik heb medelijden met je’. Ik lachte naar haar en zei: ‘Dat hoeft niet, met mij gaat alles goed.’ Ik weet nog dat ik medelijden met haar had, omdat ze niet ver­der kon kijken dan het uiterlijk. Maar toen ik begon te pube­ren, trok ik me wel aan wat andere mensen van me vonden, daardoor werd ik heel introvert. Er was een lange tijd waarin studiegenoten mij treiterden. Niet alleen klasgenoten, maar ook docenten zeiden gemene dingen tegen me. Dat maakte me heel onzeker. Zelfs nu ik volwassen ben, krijg ik nog vaak nare opmerkingen naar me

Benieuwd naar de rest van het interview? Je leest ’t in Real.

Beeld: Joe Marquez

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s